Dienstverlening

 

STILLE KRACHT VOOR HET OVERLIJDEN
Uitvaart Den Haag
Ook wanneer er nog geen sprake is van een sterfgeval, kunt u contact met mij opnemen. Bijvoorbeeld als u ziek bent en weet dat uw leven binnenkort zal eindigen. Het kan u en uw naasten rust geven alvast over de uitvaart na te denken. Een goede voorbereiding en een goede kennismaking dragen bij aan een goed afscheid. Nabestaanden delen bijzondere en intense momenten met een uitvaartbegeleider: het is daarom belangrijk dat er een klik is. In een persoonlijk gesprek nemen we alle aspecten door en kunt u uw wensen op dit gebied kenbaar maken.
STILLE KRACHT DIRECT NA OVERLIJDEN
Uitvaart Den Haag
De eerste ontmoeting met naasten is over het algemeen het begin van een intensieve samenwerking die meestal ongeveer een week duurt. Alle beslissingen nemen we stap voor stap. Blijft uw dierbare thuis of kiest u voor een rouwcentrum? Wilt u de laatste zorg zelf doen? Of wilt u dit laten doen en er misschien wel bij aanwezig zijn?
Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk. In de meeste gevallen zal ik u de dag na overlijden een kostenindicatie kunnen overhandigen. Deze maak ik op basis van wat wij de eerste dag met elkaar bespreken.
STILLE KRACHT DE DAGEN TOT EN MET DE UITVAART
Uitvaart Den Haag
 
Meestal maken we op de tweede dag de rouwkaart. U heeft dan kunnen nadenken over de tekst, een gedicht, hoe de kaart eruit komt te zien. Wie worden uitgenodigd? In de dagen daarna krijgt het afscheid steeds meer vorm. Muziek wordt gekozen, sprekers worden gevraagd, teksten geschreven. Zijn er (klein)kinderen, dan wordt ook hun rol besproken. Op de dag van de uitvaart zal ik er steeds zijn, vanaf het moment van vertrek uit huis of rouwcentrum tot en met de condoleance na afloop. Als stille kracht op de achtergrond, als ceremoniemeester of als spreker namens de familie.
STILLE KRACHT NA DE UITVAART
Uitvaart Den Haag
Als u dit op prijs stelt, spreken wij twee weken na de uitvaart nog eens af. Om samen terug te blikken. U krijgt dan een afscheidsherinnering, een speciaal document waarin ik heb beschreven wat er zoal gepasseerd is. Een document om vast te houden en te kunnen (leren) loslaten. Ook praktische zaken die u misschien nog wilt regelen, kunnen we bespreken. Zoals bedankkaartjes, asbestemming of een grafmonument. En een uitvaart kent uiteraard ook een zakelijke kant. Zo’n twee weken na de uitvaart zal ik u ook de factuur kunnen overhandigen.