Tentoonstelling: ik sterf, dus ik ben

Tot en met 26 november 2016 presenteert Stroom Den Haag in het Atrium van het Haagse stadhuis aan het Spui de tentoonstelling ‘Ik sterf, dus ik ben”. Deze tentoonstelling nodigt iedereen uit om stil te staan bij de eigen dood. En daar eens met anderen over van gedachten te wisselen. Om elkaar te helpen meer uit het leven te halen. Juist in het stadhuis: dé plek waar iedereen aangifte doet van geboorte én van overlijden.

Ik zal sterven
Jonge, oude, arme en rijke mensen van over de hele wereld kijken je op een video wall in het stadhuis recht aan terwijl ze in hun moedertaal de zin uitspreken: ik zal sterven. Volgens de Chinese kunstenaar Yang Zhenzhong wil niemand dood gaan. Hij was nieuwsgierig naar welke uitdrukking mensen op hun gezicht zouden hebben als ze voor een camera deze zin uitspreken. En hoe kijken ze daarna? Al die mensen maken je bewust van je eigen sterfelijkheid. Bovendien: uiteindelijk is in de dood iedereen gelijk.

Death Cafés
Om echt met elkaar in gesprek te raken over de dood, organiseert Stroom samen met vrijwilligers enkele Death Cafés. Tijdens deze ongedwongen bijeenkomsten rond een koffietafel praten mensen die elkaar meestal niet kennen over hun eigen ervaringen met de dood. Met zulke gesprekken helpen we elkaar meer uit ons eigen leven te halen, is het idee.

Zelf meedoen aan een Death Café?
Dat kan op woensdag 2, vrijdag 4, woensdag 9, vrijdag 11, vrijdag 18, woensdag 23 en vrijdag 25 november om 11.00 uur en woensdag 16 om 17.00 uur in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Graag hiervoor aanmelden bij de gastvrouw/heer van de tentoonstelling of via reserveren@stroom.nl. Meer informatie kunt u vinden op www.deathcafe.com.