Een goede voorbereiding, een goed afscheid

Stel, iemand in uw naaste omgeving is ernstig ziek. En uit eigen ervaring of van horen zeggen, weet u dat het mogelijk is én rust en ruimte geeft om bij leven in gesprek te gaan met een uitvaartbegeleider. Wat doet u in zo’n situatie? Durft u die ander en zijn of haar gezin hierover te adviseren? Of vindt u zichzelf misschien niet de aangewezen persoon om erover te beginnen?

Mijn advies is om het ondanks eventuele twijfels toch te doen. Benoem eventueel dat u het moeilijk vindt om het onderwerp aan te snijden. Maar ik weet zeker dat in heel veel gevallen mensen u dankbaar zullen zijn. Bij leven kennismaken en in gesprek gaan met een uitvaartbegeleider heeft namelijk veel voordelen. En bij mij, en overigens bij de meeste uitvaartondernemers, is zo’n eerste kennismaking gratis en geheel vrijblijvend.

Wat kan het u zoal brengen?

Als uitvaartbegeleider ben ik een specialist in mijn vakgebied. U kunt mij daarom al uw vragen stellen en zo een idee krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Op basis van wat u belangrijk vindt, wat voor u goed voelt en/of wat typerend voor u is bij leven, zal ik u adviseren over de keur aan mogelijkheden.
 
Na het gesprek ontvangt u van mij een kostenraming passend bij uw uitvaartwensen. Inzicht in de mogelijkheden en de bijbehorende kosten biedt u de mogelijkheid bewust keuzes te maken en eventueel zelfs geld te besparen. En als u tevoren keuzes maakt, houdt u bovendien meer grip op de uiteindelijke kosten.
‚Äč
Een goede voorbereiding draagt bij aan een goed afscheid. Het brengt tijd en ruimte voor nabestaanden in de dagen na het overlijden.
 
Door tevoren in gesprek te gaan met een of meerdere uitvaartbegeleiders kunt u uw gevoel leidend laten zijn bij het maken van de keuze aan wie u de organisatie van uw uitvaart toevertrouwt. Als uitvaartbegeleider deel ik bijzondere en intense momenten met nabestaanden. Voor hen is het daarom belangrijk dat er een klik is. Ik ben zelfs van mening dat je goed voor je naasten zorgt als je ervoor kiest bij leven je uitvaartwensen te bespreken met een uitvaartbegeleider. En wie wil dat nou niet, goed zorgen voor degenen van wie je houdt?

Kent u of bent u zelf iemand die vrijblijvend met mij een afspraak wil maken? Neemt u dan contact op via telefoonnummer 070-2208515.

Hartelijke groet,
Evelien de Ruiter
Stille Kracht Uitvaartbegeleiding