Digitale erfenis

Digitale erfenis: direct alles opzeggen na een overlijden?
 
Wees niet te voortvarend met het opzeggen van accounts en abonnementen van overledenen, anders loop je het risico dat je niet meer bij cruciale persoonlijke data komt. Deze waarschuwing komt van Sander van der Meer. Sander heeft een achtergrond als forensisch digitaal specialist binnen de opsporing en is oprichter van het bedrijf Digital Life Legacy.
 
Zonder winstoogmerk is Digital Life Legacy hét kenniscentrum op het gebied van innovatieve en technische oplossingen bij de digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data. Zij kunnen nabestaanden ondersteunen door na een overlijden dierbare data van degene die gestorven is, inzichtelijk te maken en te helpen bij de afwikkeling van de administratie én de digitale nalatenschap.
 
Zo kunnen bijvoorbeeld gegevens op computers en telefoons die beveiligd zijn door een onbekend wachtwoord, in een aantal gevallen toch toegankelijk worden gemaakt. Data zoals contacten, foto’s of documenten. Nabestaanden kunnen deze digitale erfenis gebruiken voor mooie herinneringen of de afwikkeling van diverse zaken zoals een reeds opgemaakte wilsbeschikking, testament of muziekvoorkeur na een overlijden.
 
Stille Kracht is partner van Digital Life Legacy (www.digitallifelegacy.nl) en op de gratis kennisbank van deze partij vindt u alles over de digitale nalatenschap.
Cookie instellingen